До Башар Асад
Приятелю... Башар, виновен си,
затуй, че мътиш им водата!
А и по–черен и от дявол си,
макар невинен на земята.
Че чичо Сам световният жандарм,
радетелят на свободата
безспорно миротворец е голям
и подпалвач е на войната.
Глобалните му интереси там
наричат се петрол – богатства.
Не ще се посвени дори напалм
в защитата им да използва.
За истината свята забрави,
че прав си – никой не те пита!
Не помниш ли Садам и Кадафи
как нагло с подлост ги изрита.
И прав да си, приятелю, грешиш,
ти носиш на греха печата,
че непокорност чичо не търпи,
троши я с чука по главата.
Лош пример си за другите страни.
Не може, дявол да го вземе,
да си редиш сам своите съдбини
в обърканото днешно време.
Не бой се, ще те подреди
и майка да не те познае.
Радетел на човешки правдини
е чичо Сам със нож в ръката.
Употребил си бил зарин, иприт
като злодей срещу народа
и за да е позора ти изтрит
ще трябва да платиш с живота.
Да вземе чичо нечия страна,
в конфликта ви – да се намеси
нуждае се от повод и вина –
от газови отровни смеси.
В помощ идва всякаква лъжа
изфабрикувана от него.
Ще спретне после хубава война –
хуманна, с бомби и ракети.
Виновен си, приятелю Асад,
че бъркаш нечии интереси.
Не помниш ли съсипаха Багдад
и Триполи тез` интереси.
23,09,2013 г.
© Христо Оджаков Всички права запазени