Sep 24, 2013, 10:17 PM

До Ашар Асад 

  Poetry » Civilian
490 1 0

До Башар Асад

 

Приятелю... Башар, виновен си,

затуй, че мътиш им водата!

А и по–черен и от дявол си,

макар невинен на земята.

 

Че чичо Сам световният жандарм,

радетелят на свободата

безспорно миротворец е голям

и подпалвач е на войната.

 

Глобалните му интереси там

наричат се петрол – богатства.

Не ще се посвени дори напалм

в защитата им да използва.

 

За истината свята забрави,

че прав си – никой не те пита!

Не помниш ли Садам и Кадафи

как нагло с подлост ги изрита.

 

И прав да си, приятелю, грешиш,

ти носиш на греха печата,

че непокорност чичо не търпи,

троши я с чука по главата.

 

Лош пример си за другите страни.

Не може, дявол да го вземе,

да си редиш сам своите съдбини

в обърканото днешно време.

 

Не бой се, ще те подреди

и майка да не те познае.

Радетел на човешки правдини

е чичо Сам със нож в ръката.

 

Употребил си бил зарин, иприт

като злодей срещу народа

и за да е позора ти изтрит

ще трябва да платиш с живота.

 

Да вземе чичо нечия страна,

в конфликта ви – да се намеси

нуждае се от повод и вина –

от газови отровни смеси.

 

В помощ идва всякаква лъжа

изфабрикувана от него.

Ще спретне после хубава война –

хуманна, с бомби и ракети.

 

Виновен си, приятелю Асад,

че бъркаш нечии интереси.

Не помниш ли съсипаха Багдад

и Триполи тез` интереси.

 

23,09,2013 г.

 

© Христо Оджаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??