19.05.2018 г., 15:35 ч.

До десет дерзай! 

  Поезия » Философска
348 2 3

Аз исках да бъда момче без тревоги.
Светът е брутален и зная това –
притискам момента, а спомени гонят
художествен порив да бъда звезда.

Изплаках морета и дишах печално.
Дочаках живота и срутих вертеп…
Отворих вратата на нова реалност,
която без знак ме беляза – поет.

Страхът е преграда, товара понесох
по склонове стръмни, догоних мечта.
Денят е награда, отроних и смесих
добро и пощада до сляпа сълза.

Научих урока – боли за усмивка.
Това са закони неписани – знай!
Животът е полет и няма почивка.
Дори да си нула, до десет дерзай!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??