2.03.2014 г., 18:55 ч.

До моята сестра 

  Поезия » Оди и поеми
1050 0 0

О, Българийо любима, защо направи

ти така, децата ни от тука да заминат?

 

Там нейде в чуждата земя,

гръб да превиват  за хляб и за вода.

А моето сърце сега е свито от болка и тъга,

но нищо, казват други, нали е за добро.

 

Затова сега  ще вдигна горе глава

и с усмивка ще изпратя моята

сестра. Там нейде в чуждата

страна, да се бори сам–сама.

 

Върви напред, сестрице мила,

бори се с цялата си сила,

а когато стигнеш ти целта,

ела си бързо у дома.


Тук във родната страна,

защото тук със свитички

сърца те чакат

МАЙКА,  БРАТ,  СЕСТРА!!!

 

 

© Виолета Денчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??