3.03.2020 г., 7:48 ч.

До... покой. 

  Поезия » Любовна, Философска
529 2 3

И аз си тръгнах с вдигната глава.

Любовите се търсят със очи, 

но повечето помнят ми гърба,

защото в тях е празно. Без души.

Когато се отупах от прахта,

полепнала по мен, като зараза,

от сякаш изгоряла в мъка плът -

аз вече се избавих от омраза. 

И станах безразличен. До покой. 

До мигове, в които се усмихвам. 

Тогава се запитвам - Боже, мой, 

за изповед да клекна, за молитва? 

Сега съм гол. Останах по без думи. 

Съблякох се до плач като в рождение. 

Готова ли си с мен да се загубиш, 

намерени един за друг. От въжделения.

 

Стихопат. 

Danny Diester 

12.02.20

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, Дени! Знаете ги. 🤔🙄😁
    Благодаря, момичета!😘
    Честит Празник на всички! 🇧🇬
  • Покой ли..?
    Знаем ги тези безразличия 😬😁
    Хубаво е 😊
  • Пиши, пиши, покоят ти не пречи
    Погледне ли те бурята в очите,
    дали тогава с мен ще е наречено
    последното небе ... до над звездите...
Предложения
: ??:??