7.08.2009 г., 14:34 ч.

До прозореца 

  Поезия » Философска
688 0 17

ДО ПРОЗОРЕЦА   

 

Един прозорец,

маса,

чаша,

стол...

И на прозореца си – на витрина...

Да беше вън – ще се почувстваш гол

и сякаш всеки може да те има...

Един прозорец...

Но не си отвън!

И всеки поглед в твоята витрина

не е отправен в теб, а като в сън

човекът е погледнал и отминал...

 

Един прозорец...

Пиеш

и мълчиш...

Безмълвен,

сам – на своята витрина.

Обръщаш се

и виждаш в две очи

как твоят образ просто е застинал...

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??