9.05.2009 г., 8:33 ч.

До "Разпни го" 

  Поезия » Друга
695 0 2

Ти потънал си

в сенките на кървава зора.

И опитваш някакси

да се измъкнеш, протягайки ръка.

 

Но всички слепи са,

низвергнали са теб.

И сега проклети са!

Погубили са бог - не човек.

 

Разпъват те на кръста,

че опитваше да ги спасиш.

Сочат те със пръсти,

а ти кротко с поглед ги следиш.

 

„Те не знаят“ - тихо шепнеш,

болката безропотно преглъщаш.

Алената буква не ще им лепнеш,

нито лоша дума ти им връщаш.

 

Ще издъхнеш пред очите им

и пак пред тях ще се възкресиш.

За да покажеш на душите им,

че жертваш се да ги спасиш.

 

П.П. Трябваше до Великден да е готово, но блокирах. Дано не съм се изложила много.

© Ивелина Балабанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??