28.11.2018 г., 14:03 ч.

До скоро! (Липсваш ми). 

  Поезия » Любовна
434 4 3

Помня - късен 

следобед. 

Нещо, явно съм бил написал. 

Вероятно за някакъв полет, 

към нещо за мен, неорисано... 

Помня, каза:

- Направо ме слиса! 

- Как твориш!? Боже, честно!

Талант! 

- Думи нямам! Само, че ме

замисляш - 

Да ти дам номера и дали си сам?.. 

Щеше да бъде 

хубаво, 

но сме два, тъй далечни острова. 

Даже трябваше да сме влюбени, 

и от сложно, не стана просто... 

Помня, трябваше ми търпение. 

(Можеше да не се увличаме). 

Не е важно, че се разделяме. 

По е важно, че се обичаме... 

Аз и днес ще те 

разпозная 

без очи да видях и 

устни. 

Няма нищо така, 

случайно, 

освен със теб да ни се получи... 

Помня само, че казах - 

сбогом. 

Беше лесно да се 

напише. 

Най-далечното ми "До скоро", 

и преведено - Страшно липсваш ми!.. 

 

Д. Антонов

(Danny Diester)

14.05.2005

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??