5.11.2007 г., 12:33 ч.

Добре дошъл си, закъснели пътнико 

  Поезия
1240 0 7
Добре дошъл си, закъснели скитнико!
Добре дошъл пред моята врата!
На обич непозната някак свикнахме -
и знаем да я пуснем сутринта.
Сърцето ми горещо е - за теб камина,
да стоплиш своето. Безпътното.
Добре е, пътнико, че пак намина.
Към мене всички друми са утъпкани.
Добре дошъл си, тихи страннико!
Добре дошъл си в тихия ми дом.
Да се погълнем - винено и празнично.
А утре... Сбогом, скрито в стон,
скрито в нота на желана самота.
Но утрото е непознато. Ние свикнахме
да спираме пред чуждата врата.
Да се разделяме без думи, скитнико...

И само тъжните усмивки
са повика на нявгашна любов.
И само в белите завивки
се крият сънища, мечти. Живот.

© Стаси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??