1.08.2014 г., 1:34 ч.  

Добрите хора 

  Поезия » Философска
436 0 2

Те влизат в денят с тишината!

Покланят се с обич, на простотата.

Не задминават без поздрав децата!

Покоряваща обич, излъчват сърцата!

 

Добрите хора незнаят умора,

В душата си носят силна опора.

Лицата им греят различно.

Своите думи леят етично!

 

Мислят си те, как да помогнат.

Простят или утеха да сложат.

В очите на клетник, разтрогнат!

Могат дори  парите да вложат!

 

Бързат, препъват се, падат.

Задъхват се в мигом и стават!

Разтварят ръце, прескачат прегради.

Разтварят сърце и в клопка попадат!

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво стихотворение.Последното изречение е най-вярно.Ако искаш прочети моето Дядо Добри.Не зная дали си запозната с историята му.
  • "Разтварят ръце и в клопка попадат!"
    Много истини видях! Благодаря ти!Харесах!
Предложения
: ??:??