6.04.2020 г., 7:39 ч.  

Добро направете, деца 

  Поезия » За деца
798 1 1

                                                 Осата излетя в здрача

                                                 от царицата със спец задача -

                                                 да намери сто на сто

                                                 за осетата малки месо.

          

                                                 В своята китна градинка,

                                                 на жаравата в лятна каминка,

                                                 пържеше месо в тигана

                                                 ранобудната баба Петрана.

           

                                                 Натам осата пикира,

                                                 откъдето идваха в ефира

                                                 омайни струи миризма

                                                 на пържено месо в мазнина.

      

                                                Кацна на месото и с хъс

                                                откъсна сочен къс.

                                                Към дошлата пакостница

                                                бабата налетя с пленица..

          

                                                Осата махна с крило,

                                                забоде остро си жило

                                                 в бабиния показалец тя

                                                и отрова там наля.

        

                                               Охна баба Петрана.

                                               бързо за показалеца се хвана

                                               и три дена горката

                                               страда от яда.на осата.

        

                                              Затууй,  деца мили,

                                              добрички щом сте били,

                                              добро направете и на таз гадина -

                                              сторете й път да мине!

                             

                                                   

© Никола Яндов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!" »

20 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лично за мен този начин за публикуване на стих страшно пречи на прочита. Отне ми чара на стихчето.
Предложения
: ??:??