20.07.2008 г., 16:01 ч.

Добро ще има 

  Поезия
468 0 5
 

Как искам пак да съм добра.

От слънцето да пия добротата,

да я раздавам щедро по света,

но и за мен самата да остава.

 

Как искам пак да съм добра!

От хорската ненавист да опазя

едно-едничко зрънце светлина,

но цялата Вселена да огрява.

 

Как искам пак да съм добра!

Да бъда щедра, влюбена, щастлива,

но само мрак и пустота,

прегръщат ме със страшна сила.

 

Да искам, но не съм.

И го разбрах.

Дори сто пъти се родих

и сто - умирах,

но въпреки това аз знам:

добро там някъде,

все пак ще има.

© Галина Матева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??