Събуди се, скъпа моя, отвори очи,
утрото пристигна и чака на прозореца...
Виж златните слънчеви лъчи!
Тъй сладко спиш и усмихваш се насън,
на малко ангелче приличаш,
но вече всичко будно е навън...
За това сега ще те събудя нежно,
ще разроша плахо твоите коси,
сетне ще целуна лицето ти снежно.
Добро утро, любов, този ден е твой и мой.
Сега ще полежа, да ти се полюбувам,
а сетне ще излезем на слънчевия зной.
© Георги Всички права запазени