26.08.2016 г., 16:39 ч.

Добродетели 

  Поезия
266 0 2

Добродетели, 

при кои ли владетели

напуснахте света тичешком? 

 

Кому беше нужно, 

злото да пусне в твоя и в моя дом? 

 

Бели - като ангели, 

чакаме Ви със свити сърца. 

Ненадейно- като светулки, 

виждат Ви тук-там. 

 

Върнете се, летете бързо, 

да бъдат орисани чакат

люлки завързани. 

Те ще оправят света! 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Странен поетичен текст. И точно в тази му странност намирам въздействието му. Хареса ми, Василке. Поздрав!
    П.П. Много удачно и поясняващо заглавие!
Предложения
: ??:??