2.04.2020 г., 13:53 ч.

Доброта 

  Поезия
529 4 12

Засадиш ли в сърцето дърво,
а в душата допуснеш ли пролет -
чакай птици да свият гнездо
и да пеят в зелените клони.

 

Чакай сянка, спокойствие, цвят,
пеперуди, щурчета звънливи.
Един шарен и приказен свят,
в който може да бъде красиво.

 

Но и плевели, сплели жила
да изсмукват щастливото семе.
Чакай хлъзгава, кална земя
или сушаво, тягостно време.

 

Чакай бури да пращат стрели
и по-хищни от хали пожари.
Може силен порой да вали.
С остри брадви да минат дървари.

 

Но създавай с любов и мечта
яки корени, клони – въжета.
Щом покълне веднъж доброта,
някой ден ще достигне небето.

 

И какъвто да си, и където –
само в себе си носиш света.
Засадиш ли дърво във сърцето,
няма как да не стане гора.

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??