16.11.2017 г., 9:36 ч.

Доброто 

  Поезия » Философска
337 1 3

       Доброто

 

Добро да правя всеки ден,

туй толкова е важно за мен!

На празник и на ден обикновен,

с добро да бъда аз запомнен!

 

Но има го и лошото в моята душа,

с него доброто е в двубой, води борба!

Една борба се води в моята душа,

борба неравна, люта и ожесточена.

 

Да бъда добър и остана такъв до края,

ще се боря и ще успея, усещам го, зная!

 

Трудно е в тези тежки времена,

на безверие, лъжа, тъга и сивота.

Но вярвам че във всеки има и добро,

ако желае човек то ще победи всяко зло!

 

Доброто е и в малките неща,

да отстъпим място, да подадем ръка!

Да покажем на децата ни до нас това,

да го запаметят и предадат на своите деца!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти.Ценя твойте оценки.По-добре малко но качествени!
  • Да, Вальо, във всеки един от нас се води такава вътрешна борба... Лошо е, когато тя престане... Тогава злото взема връх. Важно е да не се обезверяваме! Поздрави за много стойностния стих!
  • Да бъдем добри!
Предложения
: ??:??