25.01.2013 г., 7:46 ч.  

Доброто всъщност е Бог 

  Поезия » Друга
582 1 8

Усмихни се на клетия просяк,

прегърни наранено дете,

целуни благородния рицар,

превърни се в бездънно море.

 

Поклони се на мама и татко,

заплачи на нечий чужд гроб,

посади във сърцата надежда,

че доброто всъщност е Бог.

 

Поплачи си на нечие рамо,

подари на бедния хляб,

излекувай болния само

със молитва, със вяра, със смях.

 

Прегърни небето, земята,

целуни планини и реки,

запали свещичка във храма,

помоли се за светли и хубави дни.

 

Превърни се в прашинка надежда,

превърни се в прашинка любов,

превърни се във ангел и вярвай,

че доброто всъщност е Бог.

 

 

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??