2.02.2009 г., 14:48 ч.

Добър ден, паячо 

  Поезия » Друга
584 0 6

 

- Добър ден, паячо,

осмоног гостенин!

От коя страна те довя вятърът?

И защо си дошъл -

като лошо предвестие,

или просто така - да си някъде?

 

По стените пълзиш,

от тавана висиш,

имаш трийсет очи на гърба си.

Виждаш всички лъжи,

затова ми кажи -

какво става в дома ми?

 

- По стените пълзя,

от тавана вися,

имам трийсет очи на гърба си.

Твойта млада жена

ти поставя рога

всеки ден, щом напуснеш дома си!

 

Аз бях страшно вбесен

и на другия ден

неочаквано вкъщи се върнах.

Свойта млада жена

да се люби със друг

у дома си, във спалнята, зърнах!

 

Аз на прага се спрях, 

причерня ми от гняв,

залюля се под мене земята.

Вдигнах своя наган

и, от ревност пиян,

два куршума в сърцата им пратих.

 

Оттогава до днес

във затвора лежа,

денонощно килията пазя.

По жена си тъжа,

и за нея скърбя,

а пък всякакви паяци - мразя!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??