3.05.2013 г., 14:27 ч.

Добър вечер 

  Поезия » Друга
556 0 3

"Добър вечер" ти казвам, че пак окъснях,

ризи нощем плета за братята лебеди.

От копривата жарка ръцете болят,

но звездите ми светят и даже помагат ми.



"Добър вечер" на теб. Със словата ти топли

нека дълга да бъде нощта...

Ти разказвай, аз ще слушам и скрила в мен вопли,

ще отмятам понякога странно глава.



Много дълги години, много нощи и дни

никой тук не помина покрай тези скали.

Поседни, гост бъди ми, а после тръгни.

Никой тук не остава със мен до зори.



Потрепваш ли, студено е, все подухва така.

Да те метна ли с риза, но все са копривени,

ще те парне навярно, но после крила,

ще поникнат на двама в душите ни.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??