Догонващ вик
Слънцето угасва бавно,
Потъва в пурпура красив.
Плъзва сянка по земята,
Обгръща всичко като дим
И дървета причудливи
Застиват, тайнствено мълчат.
От душата се откъсва
Догонващ светлината вик.
(стихосб. "Будна тишина")
© Y. Panda Всички права запазени