15.12.2007 г., 8:03 ч.

Докога 

  Поезия » Гражданска
581 1 9

Докога ще слушам посланията

на лъжливите, мазни оратори

и ще ме будят нощем терзанията,

че ни отглеждат все едно в инкубатори?

 

Докога ще им гледаме филмите

да ни учат, как да оцеляваме

и че когато се бият силните,

ние слабите съвсем се смаляваме?

 

Докога ще търпим пораженията,

въвлечени в капана на войната?

А след края и, след разрушенията,

като роби пак ще търсим свободата.

 

Докога ще седим на течение

и вятърът ще брули нашите души?

Дали ще станем, загубили търпение

и тръгнем с гордо вдигнати глави?

 

Докога ще живеем в държава,

в която няма народен певец?

Че този, който се с милиони надпява,

него времето ще направи светец!

© Леонид Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??