17.03.2018 г., 22:51 ч.

Докога 

  Поезия
1984 17 17

Това е само спомен — не е стих —
за татуиран с аромати вятър,
за времето, в което преоткрих,
че любовта на другите е свята.

 

Това е само спомен, ала аз
до него всяка сутрин се събуждам.
Не различавам образ, нито глас —
все по-далечна, тиха, все по-чужда...

 

Това е само спомен, но защо
с копнежи битието ме замеря?
Луната е несбъднато тесто
за питката от коледна вечеря.

 

Това е само спомен за мирó,
разлято след крещенето по господ,
и уж е с лекотата на перо,
а раменете ме болят от носене.

 

Денят ми има пролетна снага —
със слънчев лъч пребори снеговея!
А аз отглеждам спомен. Докога
под сянката му празна ще живея!?

 

---

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??