21.07.2021 г., 11:32 ч.

Докоснеш ли ме... 

  Поезия » Любовна
305 1 2

Докоснеш ли ме, цялата трептя –
сто тъжни жици с птици отлетели,
оплакващи последните ята,
сънуващи попътните им трели.

 

Докоснеш ли ме, птичите крила,
рисуват петолиния небесни.
В съня на всяка птица съм била,
додето есен с хладен дъжд ме стресне.

 

Тогава съм бездомен котарак,
по цели нощи все не спя и скитам.
Очаквам те, да ме докоснеш пак,
да зазвъня в познатия ми ритъм.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??