18.04.2017 г., 1:01 ч.

Долавяш ли плача на душата ми.. 

  Поезия » Любовна
759 4 3

Долавяш ли плача на душата ми?

Сякаш клавишите на тъжно пиано,

Играят из мрачните нощи.

Усещаш ли дъха ми още?

Изплашен, затаен от сълзите.

Срещаш ли ме в нечий сънища?

Будейки се нощем от образа ми...

Припознаваш ли ме в нечий чужди очи?

Зная, няма да получа отговор.

Отдавна вече ми мълчиш.

 

Ала говòри ми душата ти,

Останала тук, като призрак.

Не ме оставя да се съвзема.

Че понякога болката е твърде голяма.

И задушава.

Отвътре те изпълва  цял.

И нямаш дъх.

Нямаш дъх да проговориш...

Звучи единствено пианото,

Единствено то съумява някак да опише –

Как говори в мене нямата болка.

© Красимира Гущерова Всички права запазени

........

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??