13.02.2024 г., 6:21 ч.

Доля 

  Поезия » Друга
79 0 0

„Ах ты Доля, моя Доля”

 

Ориснице, 

защо ли съдбата ми 

на

  друмник 

ти си отредила, 

та в човешката 

    пустиня 

за вяра, 

        топлина 

    и обич да прося?!

А онази 

старица 

костелива – 

във мене 

жажда е 

родила – 

за борба 

и бури, 

за синева

и полет, 

и сам 

      кръста да

          нося 

      към своята 

Голгота – 

        на яростта…, 

или ме  

е с Вечност 

  дарила?! 


 

Стоян Койчев – Шани

гр. Стамболийски

© Стоян Койчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??