21.11.2015 г., 0:03 ч.

Домакинска проза 

  Поезия » Гражданска
311 0 0

Домакинска проза

 

На нашата съседка Роза

животът е същинска проза.

Всеки ден едно и също върши,

сготви нещо, а то бързо свърши.

 

И пак готви, готви и  умува

за готвене какво да пазарува.

Всичко много  скъпо на пазара.

Как ли с пенсийката ще изкара?

 

Готви, мие, чисти, пере, глади,

но краката вече не са млади.

Уморена охка, пъшка Роза:

- Ох! Ох! Пуста домакинска проза!

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??