7.03.2018 г., 9:57 ч.

Домът на добротата 

  Поезия » За деца
1186 2 11

                 Детенце с русичка коса

                 торбичка шарена нарами.

                 Реши само да търси по света

                 най-светлата, голяма Доброта.

 

                В торбата щеше да я сложи,

                и вкъщи цяла да я донесе.

                Под похлупак да я положи,

                та всички там да са добре.

 

                По пътя си видя врабченце голо,

                изпаднало от майчино гнездо.

                Върна го на своето местó...

                И пак на път за светлото Добро.

 

                А после точно до реката -

                рибка на сухото се мята.

                Бързо грабва я с ръката,

                връща я да плува във водата.

 

                Надвечер на пътя прашен -

                дядо стар се спънал и лежи.

                Нашето юначе славно

                смело му помага и крепи.

 

               "Кажи ми, дядо! Цял ден търся

                къщата! Ти знаеш ли къде живее

                Добротата, светлото Добро?!

                Дали не е в съседното селó?

 

                Доброто е във теб, дете!

                Недей се скита по света!

                Живее в твойто сърчице

                и свети с твойто личице!"

                 

    

© Хари Спасов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Къде живее доброто" »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??