25.05.2008 г., 1:07 ч.

Дон Кихот 

  Поезия
833 0 4
 

Дон Кихот

 

Къде избяга, скитнико, все вярващ,

нима отвя те вятърът далеч от тук?

Нима отиде си със теб надеждата,

без да я дариш с любов на някой друг?!

 

Къде изчезна, принце, с идеалите,

нима светът отнел ти е и тях?

Тежаха ти мечтите, спомените и желанията,

защото никой така и не повярва в тях!

 

Къде загина, рицарю, с достойнството,

нима убиха в теб дори и гордостта?

Неверници безброй, имащи нахалството

да се присмиват нагло на идеалите на лудостта!

 

Изчезна, рицарю, с вярата в доброто,

а бе единствен ти, щастлив от твойта лудост!

Дано роди се някога втори на земята,

някой, с твоите идеали и със твойта смелост!

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??