25.10.2018 г., 9:35 ч.

Дошло е време 

  Поезия » Гражданска
354 1 2

Дошло е време на противоречие –

времена на безшумен вик,

времена на шумна тишина.

 

Душата ти е разкъсана на части,

а ти премисляш своята съдба.

 

Съдба ли са

предателствата на приятели?

Съдба ли е

                   измяната на уж вярната жена?

Съдба ли са

                   очите гладни на децата ни,

но не за знание, а за коричка хляб?

 

И питам се:

        

С какво заслужихме ний тази участ

и какво ли толкоз нас ни промени,

че мълчим и влачим ний ярема си,

наложен ни от хора – чужди, зли?!

 

В робство пак си ти, народе мой, попаднал,

на чуждата зависимост си във властта...

 

И не е ли дошло времето, когато

         да въстанеш, народе мой,

                            за своята свобода...?

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??