До днес задавам си великите въпроси...
кои от нас са истински на таз земя,
щом има хора, дето ходят голи, боси,
а пък другите с колите си летят.
Когато някой ги осъжда там отгоре...
за всичките натрупани от грях богатства,
те влизат със наведени глави в затвора...
и така изчезват после с нагло бягство.
Тук народът негодува вечер смело,
на своята опразнена трапеза със ракия,
сетне слушат за поредния разстрелян,
как още една невинна жертва си отива.
И в миг задавам си великите въпроси...
кои от нас са истински на таз земя,
защото обществото отговорност носи,
дошло е времето да се събуди от съня!
събужда?
Магия тежка ги държи.
Ще продължава още малко.
После всичко ще заспи.
Ах,Родино, Ах, съдбино
и ще спре да ни боли.... Поздрав и спокоен ден!