31.07.2020 г., 8:52 ч.  

Довиждане, Юли 

  Поезия
943 3 14

Завърта се Юли последно. И сбогом!
Смехът му висулки от слънцето кърши.
В морето узрява зелена тегоба
и сякаш светът си мечтае да свърши.

От Август ще ширне горещо платнище.
Звездите ще капят в космична пустиня.
И всякоя жица ще стане летище,
а песента на щурците ще бъде по-синя.

Годината? Тя се смалява по къшей
и скоро ще дъха на мед в зрели дюли.
Светът е отложил поредния свършек,
защото е влюбен...Довиждане, Юли!

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??