5.05.2009 г., 18:16 ч.

Дребаци + 

  Поезия
513 0 6

Дребаци 

 

+

В съня си  четка нямам,

ръце протягам,   а те няма,

в  дъга от цветове облян съм

и все  сама седиш на пиедестала!

 

+

 

Ти не си самотна денем,
прегърнала с усмивките света.
Нощите не са ти бреме,
a ласки с притихнала душа!

+

 

Още от дете

знае малкото момче,

че жената и метлата

са красиви все извън вратата!

 

+

Изгуби се по пътя  в  лявото,

дано   запазила си цялото,

онуй,  на  което  се дивяхме,

когато  в  стиха  ти спряхме!

+

 

В  страданието  сила  има,                                                

 но внася  в  душата  

ледената   зима!

 

+

 

Всяка   съблазън е достижима,

 но с разум  задължима!

 

 

+

 

Свободна мисъл

поет записал,

а после се улисал,

даже се сащисал

и останал без мисъл.

“Що за мисъл съм написал!?”

Погледнал, никакъв смисъл.

 

 

 

+

 

 

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??