3.04.2017 г., 14:01 ч.

Дреме ми на сайдера 

  Поезия » Хумористична
1174 4 5

Гледат ме втренчени

неразбран чифт очи – вашите.

Все едно ви питат коя е Станка Пенчева,

да не говорим за Миряна Башева.

Докато аз на терасата

отлепям OREO бисквити,

какво ме дъвчат масите,

си го пускам край ушите.

Духа ми топлият вятър

и си правя лежерно густото.

Опънал съм се на хамака,

щорите на живота ми са спуснати.

Кефът ми цена няма,

ето, свалих си часовника

изтрих си от пощата спама

и съм в скандална хармония.

Шшш, равнис пред "яката ми дупара",

свободен съм като птичките

и за сведение на сухарите –

и такъв обичам се.

Лошо ми е като на пчела във ванилия,

като на молец при коприна…

та не си хабете силите

пред неточните ми рими.

Пращам всички аутсайдери

далеч от мен, че ми писна,

и ми дреме на сайдера*.

С ябълки. Вие каквооо си помислихте?!?

© Йордан Гергов Всички права запазени

*Сайдерът (на френски: Cidre), или ябълково вино,
е слабоалкохолна напитка, обикновено газирана,
направена от ферментирал ябълков сок,
без добавяне на дрожди.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??