21.04.2017 г., 18:46 ч.

Другар ,господин, приятел 

  Поезия » Гражданска
570 1 6

 

                 Другар, господин, приятел             21.04.2017


           Преди на всички казвахме "другарю".    
           Сега сме "господин и госпожа",
           но съществува и понятие,що сгрява -
           към някого да се обръщаш "по-така"...
        
              "Приятелю" ако ти нейде кажат -
              то значи, че от тях си удостоен ,                                
              с най-топли чувства,ще ти покажат,
              че ти за тях не си обикновен..

.

           Защото си опора, сила атмосфера
           и всичко даваш им.Дори отплата
           не чакаш,за да си я сложиш на ревера,
           а вярват ти, че чиста е душата ти!

 

              На рамото ти да поплачат-може,
              че ризата си ще дадеш при нужда.
              изслушваш ги, когато имат грижа,
              не дразниш се като във бар задушен..

 

          От любов пък нявга ако са отчаяни,
          или със тежки провинения към тебе -
          не си ти критикаря безпощаден!
          Приятел си и от съдбите им обсебен!

 

              Със тях не бориш се със лакти за услуги -
              за тях не си ни господин, нито другар,
              /които съм поставила в графа "и други"/ -
              а ти за тях си Господ-Бог, Баща и Цар!!!

 

© Ирина Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Иржи, страхотно си го описала, продължавай в същия дух, умееш го, не се отказвай от писането! Поздрави от мен!
  • Прекрасно!
  • Благодаря ви(Веси,Васе и Катя.Цяла сутрин чета,отговорям,чета,отговарям,и ми беше безкрайно приятно да се срещам с вас.Макар,че лично не ви познавам,но ви причислявам към "приятели"-те,защото имаме сродни души....До нови срещи!!!
  • Поздравления и от мен, Иржи!
  • Един да е, но истински! Поздрави!
  • Хареса ми стиха ти ,Ирина!
Предложения
: ??:??