8.05.2024 г., 11:32 ч.

Други сетива 

  Поезия
89 0 2

ДРУГИ СЕТИВА

 

Да разкопчаем облака напролет

над жлътналата рапица в полето.

Понятията ни за тук и горе

объркват сетивата ни несрети.

 

Но нека повали, докато спорим

за климата, световните проблеми.

Което долу е, ще стане горе,

когато дойде точното му време.

 

Ще полети като листец от явор,

надолу даже няма да погледне

и ще узрее в облаче – навярно,

да се наплаче – сякаш за последно.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??