May 8, 2024, 11:32 AM

Други сетива 

  Poetry
140 0 2

ДРУГИ СЕТИВА

 

Да разкопчаем облака напролет

над жлътналата рапица в полето.

Понятията ни за тук и горе

объркват сетивата ни несрети.

 

Но нека повали, докато спорим

за климата, световните проблеми.

Което долу е, ще стане горе,

когато дойде точното му време.

 

Ще полети като листец от явор,

надолу даже няма да погледне

и ще узрее в облаче – навярно,

да се наплаче – сякаш за последно.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??