14.12.2012 г., 13:07 ч.

Другият 

  Поезия » Философска
1181 0 5

Аз съм някакъв друг.

Онзи вече го няма?

Знай, живее в иглу,

но сънува поляни...

 

А пък аз съм врабец,

оцелявам във драми,

вярвай - мога добре

да се пазя от камък,

 

като лодка в дъжда

и клавиш на пиано,

все да стигам брега,

надхитрѝл - океана,

 

а след първия сняг,

да не моля за лято,

да си казвам: Валя,

ще зарадва житата!

 

И не плача. Виж, да,

може би, но оттатък?

Аз съм с грешна мая

или онзи - предател?

 

Да се върне ли? Ех,

ще покаже съдбата?

Щом разбуниш море,

приготви се за вятър...

© Ангел Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??