16.07.2016 г., 18:56 ч.

Дрънка китара 

  Поезия » Пейзажна, Оди и поеми, Друга
537 1 3

Улица градска, свири стар музикант,
пее живота когато млад бил е,
хипар, сърца безброй покорил е,
сега с брада е - побеляващ талант.


Дрънка китара, тежко звънчи,
нотно се носи гама с въздишки
и тротоарът във ритъм кънти,
пес квартален (в такт) опашка върти.


Хора минават, с деловата си крачка,
деня си преглъщат на глътки,
гонят хъсно съдбата играчка
и след битието си тичат - хрътки,
чезнат бързо - за левче е късно.


Дрънка китара, тежко звънчи,
нотно се носи гама с въздишки
и тротоарът във ритъм кънти,
пес квартален опашка върти.

© Боби Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??