10.02.2007 г., 0:39 ч.

Думи 

  Поезия
632 1 5

 

 

 

Искам днес да седна и да пиша,

да изпълня листа със графитен цвят,

думи, които да усещаш и да вдишваш,

думи с вкус на млечен шоколад,

думи, от които да се смееш,

думи, от които да боли,

с някои в небето да се рееш,

с други да се давиш в бедствени води.

 

Искам да изкарам всичко скрито вътре,

и тъмното и ослепителната светлина,

и това, отдавна що е мъртво,

и тепърва раждащите се, прохождащи неща,

искам да разлея множество от мисли,

да закрия бялото на твърдата хартия,

от думите дърво да се разлисти,

подхранвано и с радост, и с мория.

 

Искам със синджир от тежки думи,

и минало и бъдеще да свържа,

за чакащи, за извървяни вече друми,

мисли застояли от ума си да изстържа,

искам днес да седна и да пиша,

със натежалия молив - олово,

да жуля листа бял с камшика,

от думички сурови, и на голо.

 

 

 

 

© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви.
  • Браво, Деяне!
    Поздрави за стиха!
  • Ти го умееш много добре!!! Ще напишеш своите стихове. Поздрави, Деяне!!!
  • стърженето е умно, но грозно,
    римичките добри, а ритъма зъл,
    поздрави сърдечни,
    препоръки само със рецепта...

  • Поздравления, много михаресва как си го написал.Добре редиш римичките!
    Продължавай все така
Предложения
: ??:??