Да обичаш е най-благо на света.
Да чувстваш, че си ти обичан -
кръвта в теб кипи.
Теб те лесно заплених.
Без мазила и разни помади по лицето,
аз те покорих. Заедно с мен си
по женските ни сбирки, аз стоя с теб на мач.
Всичко е прекрасно, когато ме изпращаш
и целуваш по здрач!
Но винаги аз помня думите на баба,
тез нейни мъдри слова:
"Любовта на младини е сладка,
но сладкото понякога горчи,
това го, внуче, запомни!"
© Любослава Банова Всички права запазени