Съблякъл ризницата си на воин,
без меч, останал само по душа,
спечелил битки с чужди и със свои,
най- важната изгубил – със смъртта.
На ръката с гривна златна прикован
към свят враждебен, непокорен, сив.
От светло Божество сега избран,
да ходи сам по пътя си трънлив.
Да бъде воин силен, смел и пръв
сред същества тъй странни, зли
и в надпревара да пролее кръв
с врага си неизвестен…Все да бди!
Далеч, на чужда някоя планета
мечтата за семейството си гони.
Сред непознатото се лута клета,
останала сама – Душа на Воин.
04.06.2023