6.06.2021 г., 9:57 ч.

Душа в душа 

  Поезия » Любовна
415 6 4

Защото някак си се свят обръща
и чувства трови ги предателство.
И как от спалнята във къщи, 
се случва чуждо посегателство...
А после видиш ли - аритмия,
или безсъние по съвест.
От нежност чак към първобитност 
от жлъч, душевна и недъгавост. 
Не съм съгласен. До протеста. 
На вярата във влага от възбуда. 
И как тъй вече никога - от често, 
е дума, крайна чак до лудост.  
А тоз театър? Драматургия.
На бис излязъл е мимансът,
защото видиш ли абсурда
е всъщност видима реалност...
И толкова естествена смъртта е
на истинското всред лъжата. 
Един глупак такъв, нехаен 
да бъде цар вместо слугата... 
А ние с теб? Неправедливо е. 
Морал ли нас ни забранява? 
Каква оценка е любов по милост, 
или на релси - обич, подаяние? 
Аз няма да пледирам вечност - 
това любовно лицемерие! 
Обичам те сега! Сърдечно. 
Душа в душа. Едно безвремие... 

 

Стихопат. 
Danny Diester 
 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??