13.10.2010 г., 12:18 ч.

Душата ми 

  Поезия » Гражданска
498 0 2

ДУШАТА МИ

 

Душата ми е сърдечен храм.

На пръсти тука трябва да се влиза.

И свещ за любов палете там.

И моля, не говорете тук за криза.

 

Във този храм девствени са влизали.

Хетери с очи забулени от омайна страст.

Пияница дарявал ме с последна си риза.

И блудници са търсили тук своята власт.

 

Сега е много пусто и тихо в храма.

Само приятелите влизат - птици на ята.

От виното за комка пият без срама.

Пияни се кълнат, че идва краят на света...

 

© Мимо Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??