Душата ми сиротна
Душата ми сиротна,
душа на единак,
застанала самотна
от болка вие пак.
Към този свят забързан,
зъл и озлобен.
Чувствам се излъган,
сам и унизен.
Щастието покрай ми мина.
Забързано и то ли? За къде?
Достатъчно бе миг, не година,
до мене да се спре.
Колко малко на човека
трябва на тоя свят -
добра дума казана полека
и малко коматче хляб.
Щастието да е пълно
трябва и още едно -
частица любов, не на тъмно,
голяма като просено зърно.
© Никола Яндов Всички права запазени