14.03.2023 г., 9:39 ч.

Душата продължава 

  Поезия » Друга
670 3 4

Не лъже огледалото... О, в него

виждаш своя образ променен.

Сърди се суетното ти его,

че тялото на времето е в плен.

Натрупвайки се безпощадно дните

бели нишки внаждат във косите,

бели нишки внаждат във косите

и чертаят бръчки край очите...

А душата? - Тя не се предава,

вярата й в бъдното остава.

 

Не лъже огледалото... Назад

стрелките си часовника не връща.

Не може никой да е вечно млад,

че жилите ни старостта прегръща.

Но животът няма да изтлее -

твоят ген в наследник ще живее,

твоят ген в наследник ще живее,

в сърцето му надеждата ще грее.

Не, душата...Тя не се предава,

пътят й, ти вярваш, продължава.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато срещу мен е огледалото »

27 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??