27.04.2010 г., 23:04 ч.

Душите ни - бездомни птици 

  Поезия » Гражданска
546 0 3

Кръжат душите ни над мрачната планета,

над скръб, над мрак и самота...

Нима това остана от света?

Кръжат душите ни над мрачната планета!

 

Къде да свият сигурно гнездо -

топъл дом за рожбите си нежни?

Без край ли е пустинята безбрежна?

Къде да свият сигурно гнездо?

 

Плаши ги настръхналата злоба

на тъмните, озъбени скали.

Плаши ги властта на мрачните орли.

Плаши ги настръхналата злоба!

 

А беше ведро синьото небе!

И ласкаво гнездо им бе земята.

Къде са днес покоят, светлината?

А беше ведро синьото небе!

 

Кръжат душите ни бездомни над земята!

Как жадни са за мир и за любов!

Не чувате ли, хора, тъжния им зов?

Кръжат душите ни бездомни над земята!

 

 

 

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления за стиха!Трудно се свива гнездо!
  • Надявам се, приятелю, но за съжаление малко хора реагират на този зов.
  • "Не чувате ли, хора, тъжния им зов?
    Кръжат душите ни бездомни над земята!"
    Колко много истина има в стиха ти!
    Дано да се вслушаме в гласа на разума и доброто...
Предложения
: ??:??