24.10.2022 г., 18:44 ч.  

Два атома 

  Поезия » Любовна
722 3 6

       

        Два атома

 

Два атома – Вселената огромна!

Кръжахме, търсехме любов…

Два атома – душата ми е болна!

Изпратила към теб далечен зов.

 

И в междузвездните пространства сини

летеше твоят дух освободен.

Изгряваха звезди така далечни

и светеха в нощта за мен.

 

Два атома – неосъзнати бяхме!

Вселената ни раздели.

Да се прегърнем с тебе, не успяхме…

да свържем нашите съдби.

 

И толкова е странно да обичаш,

когато всичко в тебе се руши…

Да страдаш, да грешиш и да наричаш

със имена красивите звезди.

 

                    Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??