ДВА ЧИФТА ХУБАВИ ОЧИ
Един поет –
безспорно по-известен
от мен,
но също луд по две очи
(кафяви като твоите, естествено),
възкликнал страстно:
„... музика, лъчи...”
Как смея
и как мога да надмина
такава гениална простота?
Та тия думички –
уж безобидни –
изчерпали са темата
тотално!
Сразен от тази мощна
конкуренция
(а също и от твоите очи),
повтарям с безрезервно преклонение
това вълшебство:
„... музика, лъчи...”
© Димитър Луканов Всички права запазени