26.12.2019 г., 19:12 ч.  

Два континента 

  Поезия » Друга
822 9 16

В едно легло сме, а в различни континенти,

във Африка си ти, а аз във Антарктида.

Ти огън си, а аз съм заледена,

не ме докосвай - ще се разтопя, ще си отида.

Два климата - характери епични,

два кремъка с волове, а не мелят.

Събуждаме се в светове различни - 

Тарзан си ти, а аз съм Жулиета.

Цветя не искам, нека да живеят,

какво ли значи някакъв букет?

Когато успоредните не се пресичат,

водата винаги остава лед.

До твоя континент ще стигна,

имейл поне един ми изпрати.

С кану по Конго ще доплувам лично,

а ти ела при мен на ски.

И следващата нощ като си лягаш,

не хъркай като африкански лъв!

Аз финно във съня си се отнасям -

ледът е тих като самата смърт...

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??