2.02.2011 г., 6:58 ч.

Два коня ме чакат 

  Поезия » Философска
541 0 5

Два коня ме чакат

/ по А. Г. Трофимович /

Два коня на двора отдавна ме чакат.
Черен и Бял - знаците на Съдбата.
Цвилят и рият, с подковите чаткат,
посланикът на Амур и братът на Сатаната.

Отново пред избор за цвят и съдба.
Отново съмнения хлопат в главата.
Товарът какъв е? Накъде да вървя?
По тъмно се будя, а спя в Светлината...

Какъв ми е флагът? За кого ми е клетвата?
За чии идеали горят ме на клада?
Грехът или Обичта оставям в Завета си?!
Къде се редя - до стари, до млади?!...

Изборът сложен всеки гори...
Дълг или Чест, или Подлост и Страх...
щом ежедневно до тебе върви
не някой друг, а Приятелят - Враг...

Конете ще пусна... Утро ще срещна...
Ще се мия с роса, със Светло и тук
сърцето си земно, сърцето горещото
ще туря в нозете на любимия внук!

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??